Een massage


Een massage is het ritmisch kneden, wrijven of strijken van het huidoppervlak en onderliggende spieren. Het is mogelijk om dit met je handen te doen of op mechanische wijze met behulp van apparatuur. Iemand die is opgeleid om dit werk te doen wordt een masseur of masseuse genoemd.De inzet massage

Massages kunnen gegeven worden om kramp of stijfheid te verminderen. Het wordt ook gebruikt om je bloedsomloop te verbeteren en spieren te ontspannen. Door een sportmassage kan je lichaam zware inspanningen beter verduren. Als je krachtig masseert zorgt dit voor een betere bloodsomloop en een snellere afvoer van afvalstoffen. Een tedere massage is verzachtend voor de sensorische (gevoels-)zenuwen. Het is niet bewezen dat masseren vetweefsels en vet verandert of verminderd. Wanneer mensen hun lichaam niet mogen of kunnen bewegen vanwege verlamming of ziekte kan er een speciale massagetechniek gegeven worden die de spieren weer activeert.

Ontspanning en masseren

Stress zorgt constant voor een spanning in de spieren. Een massage helpt bij de bewustwording en toont waar en hoe de spanning zich in je lichaam manifesteert. Massagetherapeuten geloven dat deze soort stress het doorstromen van doorbloeding en energie blokkeert. Dit uit zich in vermoeidheid, zwaarmoedigheid, beperkte bewegingen, verminderde flexibiliteit van de spieren en meer kans op allerlei blessures en overbelasting. Gifstoffen hopen zich op in het lichaam. Masseren vermindert de stress in het lichaam en gebruikt de energie afkomstig van binnenuit om te genezen.

Veel gezondheidsklachten worden tegenwoordig veroorzaakt door spanning. De functies van ons lichaam worden verstoort door stress. Bij massagetherapie wordt het hele lichaam erbij betrokken. Het is in te zetten bij migraine, problemen met de spijsvertering of de ademhaling, blessures, artritis en bij klachten in de nek, schouders, benen en onderrug.

De behandeling

De normale tijd van een behandeling kan vari?ren van 15 tot 90 minuten. Hoelang er gemasseerd wordt hang af van persoon tot persoon maar ook van de therapie. Tijdens de sessie kan door de pati?nt aangegeven worden waar de probleemgebieden zitten zodat de therapeut daar meer aandacht aan kan besteden.De massage technieken


Niet alleen vari?ren de soorten van massages, de massagetechnieken verschillen ook. De meest bekende zijn:
? Masseren over de breedte genaamd petrissage.
? Een lichte massage in de lengte van de spier heet effleurage.
? De spier diep masseren heet frictie.
? Met de zijkant van de handen lichte klapjes geven op het lichaam.
? Knijpen van de spier over de breedte, het zogenaamde kneden.

2minutes2book

Write a comment

Comments: 0

This is the sidebar.

Contact

 

This section is visible on every page of your website. The sidebar is a great place to put important information like contact details, store hours, or social media links. If you build an online store, the shopping cart will appear here.